• Harrastusmahdollisuudet
 •  

  Liimattalan loma
  Y- tunnus: 0695171-2
  Härkösenrannantie 5
  52200 Puumala
  Puh. 045 638 7297
  Sähköposti:
  info@liimattalanloma.fi

  HARRASTUKSET

  Saimaan rannalla sielu lepää ja olosta nauttii tekemättä mitään, ja tietysti saunan lämmityskin on oma tärkeä puuhansa. Jos kuitenkin haluaa lomaansa enemmän toimintaa, mökeillämme ja niiden ympäristössä on paljon mahdollisuuksia monenlaiseen harrastamiseen.

  Kalastamaan pääseekin melkein mökin ovelta ja apajaa riittää ympäri Saimaata. Mato-onkimista ja pilkkimistä saa harrastaa kuka tahansa, muuhun kalastukseen 18-64 vuotiaat tarvitsevat kalastusluvan, joka edellyttää kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaisen viehekalastusmaksun maksamista. Lisätietoa mm. Kalatalouden keskusliiton sivuilta.

  Kaikkien mökkiemme varustukseen kuuluu soutuvene, mutta jos haluaa menoonsa hieman enemmän vauhtia, on mahdollista vuokrata neljän hevosvoiman perämoottori. Omin voimin liikkuville vuokrataan kahden melottava kajakki ja moottoriveneen perässä pysytteleville vesisukset.

  Mökin ovelta voi suunnata myös metsään, josta löytyvät mittavat marja- ja sienimaastot. Säkkimäellä, lähialueen korkeimmalla paikalla, voi luonnonantimien poimimisen lomassa levähtää, ja ihailla ympärillä aukeavia Saimaan selkiä.

  Metsässä marjojen ja sienien perässä samoilun lisäksi Puumalassa on hyvät mahdollisuudet patikoimiseen luontopoluilla. Kirkonkylässä on n. 10 km:n pituinen Kukkeistenpolku ja kahdeksan kilometriä Mikkelin suuntaan Sahanlahdelta lähtee 24 km:n Elsa Heporaudan polku. Niistä ja ympäri Etelä-Savoa kiertävistä Vihreän kullan retkeilyreiteistä saa lisätietoa ja karttoja Puumalan matkailuinfosta ja Puumalan www-sivuilta.

  Liimattalan naapurisaaressa Niinisaaressa toimii ekomuseo Liehtalanniemi, jossa voi entisajan tilanpitoon tutustumisen lisäksi nähdä kaikenlaisia kotieläimiä. Museo on avoinna kesäisin arkisin 10-18 ja viikonloppuisin 10­­­-­16.

  Puumalan kirkonkylässä on myös pururata, ja tietysti Liimattalan ja Kyläniemen metsäteitäkin pitkin voi kävellä. Liimattalan lomasta saa vuokrata myös kävelysauvoja, ja Kontion ja Sammion mökkien läheisyyteen on suunnitteilla kuntorata laavuineen.

  Talvellakaan ei tekemisestä ole pula. Järven jäälle voi luistella lumitilanteen sen salliessa ja mäenlaskuun saa Liimattalan lomasta pientä panttia vastaan pulkkia ja rattikelkan kuin myös hieman rauhallisempaan menoon potkukelkkoja.

  Murtomaahiihto on talvisessa järviluonnossa sekä kuntoa että mieltä kohottava liikuntalaji. Tulevalle kuntoradalle ajetaan aina talvisin ladut, siihen asti voi hiihdellä järven jäällä tai Puumalan kirkonkylän valaistuilla laduilla.

  Uusia elämyksiä hakeville talvimatkailijoille järjestyy mahdollisuus avantouintiin. Asiakas voi sahata itse avannon vuokravälineillä tai hän voi tilata valmiin avannon uintielämystä varten. Viimeaikaiset tutkimukset tukevat aktiiviharrastajien väitteitä hyisen kylvyn terveysvaikutuksista. Avantouinti parantaa verenkiertoa ja kudosten aineenvaihduntaa, se hidastaa solujen vanhenemista ja näkyy välittömästi myös ihon virkistymisenä. Verenpaine laskee ja olo tuntuu uinnin jälkeen rentoutuneelta ja energiseltä.

  HARRASTUSVÄLINEHINNASTO

   

   

   

   

  suomeksi