Liimattalan loma on rakentanut vuonna 2011 Puumalan eteläisen saariston korkeimmalle paikalle, Säkkimäelle, laavun kaikkien vapaaseen käyttöön. Laavulla on nuotiopaikka ja halkoja, mutta tulitikut ja sytykkeet kannattaa ottaa mukaan. Mäeltä avautuvat hienot näköalat Saimaalle, ja hyvällä säällä voi nähdä jopa Lappeenrantaan saakka. Laavun pysyminen jatkossakin kaikkien käytettävissä olevana retkeilypaikkana on kaikkien vastuulla, joten viethän laavulta lähtiessäsi pois kaiken, minkä sinne tuot, ja huolehdit siitä, että ympäristö jää jäljiltäsi siistiksi. Liimattalan loma ja luonto kiittävät!

Muita merkittäviä luontokohteita Puumalassa ovat valtakunnallistakin tunnustusta saanut Norppapolku ja Liimattalan naapurisaaressa Niinisaaressa sijaitseva ekomuseo Liehtalanniemi. Niistä ja muista Puumalan aktiviteeteista saa lisätietoa osoitteesta visitpuumala.fi.

Kaikki Liimattalan loman mökit sijaitsevat Saimaan rannalla, joten kalastamaan pääsee lähes terassilta. Viehekalastuslupia saa osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat.html, ja verkko- ja katiskamerkkejä voi kysyä Liimattalan lomasta. Sekä Puumalan että Kyläniemen vesialueilla on norppia, joten verkkokalastus on kielletty alkukesän ajan.

Jos tekee mieli muikkua tai muita vedenantimia mutta ei halua itse kalastaa, Puumalassa kannattaa kääntyä Kalakontin puoleen. Kalakontin myyntikoju on juhannuksesta loppukesään Puumalan alatorilla, ja muista myyntiajoista ja tarjonnasta saa tietoa osoitteesta kalakontti.fi. Kyläniemessä muikkutarpeisiin puolestaan vastaa paikallinen kalastaja Jari Häkkinen, jolta voi hakea kalaa tilaamalla numerosta 040 75 61 750.

Kesällä 2017 avattiin 60 kilometriä pitkä Puumalan saaristoreitti ja kesällä 2020 puolestaan 154 kilometriä pitkä Saimaan saaristoreitti, jolla pääsee pyöräilemään Saimaan ympäri. Reitit pystyy myös yhdistämään Lintusalosta Sarviniemeen liikennöivän lautan ansiosta. Reiteistä saa lisätietoja ja lauttapaikat voi varata osoitteessa visitpuumala.fi. Pyörättömyyskään ei haittaa, sillä Saimaa Bikes Puumalassa vuokraa sekä sähkö- että hybridipyöriä. Siitä lisätietoa osoitteessa saimaabikes.fi.

Liimattalan mökkejä lähimmät ravintolat ovat Nestorinranta Lintusalossa ja Niinipuu Niinisaaressa. Molempiin on noin kahdeksan kilometrin matka, ja lisätietoa saa osoitteista nestorinranta.fi ja okkolanlomamokit.com/ravintola. Kylänientä lähinnä palveluja on tarjolla Utulan kyläkaupassa, jossa on kaupan tarjonnan lisäksi kahvila-baari sekä kesälauantaisin elävää musiikkia. Lisätietoa saa osoitteesta utulankauppa.com.

Liimattalan lomalla on tarjolla joitakin harrastusvälineitä, hinnastoon pääsee täältä.